Proiectul "Conservarea si promovarea dansurilor traditionale"

Titlul proiectului: "Conservarea si promovarea dansurilor traditionale"

Perioada: 01-14.11.2013

Locul de desfasurare a proiectului: Mun. Focsani,

Parteneri/Colaboratori: Directia Judeteana de Tineret si Sport Vrancea si Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” din Focsani.

Beneficiarul proiectului: Elevele din liceele din judetul Vrancea si persoanele pasionate de sport

Scopul, obiectivele si activitatile proiectului

Elevii Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din Focsani au învatat despre importanta cunoasterii si promovarii valorilor traditionale, în cadrul proiectului educational „Conservarea si promovarea dansurilor traditionale”. Proiectul s-a desfasurat în perioada 1-14 noiembrie, la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Vrancea, elevii desfasurând mai multe tipuri de activitati culturale, care au urmarit revitalizarea dansurilor populare traditionale vrâncene, cresterea gradului de constientizare a tinerilor în materie de traditii rurale si promovarea renasterii zonelor rurale.

La proiect au participat tineri de la scolile si liceele din municipiu, care au fost initiati în diferite dansuri populare, coordonati fiind de specialisti din Focsani. De asemena, proiectul a inclus si un schimb de experienta între specialisti, coregrafi si coordonatori ai ansamblurilor de dansuri populare, pe tema problemelor si oportunitatilor în pastrarea si promovarea dansurilor populare românesti din Zona Vrancei.

Comunicat de presa

Foto

Apariti media

Copyright © 2012-2013 © Asociatia „Change your lifestyle for you” . Toate drepturile rezervate.