Campania - Redirectioneaza 2%”

Campania - Redirectioneaza 2% catre Asociatia „Change your lifestyle for you”

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2013, sa sprijiniti activitatea Asociatiei „Change your lifestyle for you”, completati si depuneti, pana la data de 25 MAI 2014, formularul 230 (in cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (daca ati avut si alte venituri in afara salariului), astfel:

PASUL 1:

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele Fundatiei pentru Asociatiei „Change your lifestyle for you”

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 200 precompletat cu datele Fundatiei pentru Asociatiei „Change your lifestyle for you”

ANUL la care se face referire in formular este 2013, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 201, conform fisei fiscale.

Denumire entitate nonprofit: Asociatia „Change your lifestyle for you”

Cod de identificare fiscala: 30390819

Cont bancar (IBAN): RO91BTRL04001205A76044XX

PASUL 2: completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS.

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*: formularul 200 trebuie completat, citind cu atentie instructiunile de la final, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III "Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat".Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ..."

PASUL 3: Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici: ADRESE - CLICK AICI.

!!!! DISPONIBIL AICI - UN MODEL DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230 !!!

ALTE INFORMATII UTILE: In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Fondurile pe care dumneavoastra le directionati vor fi folosite pentru finantarea unor proiecte destinate functionarii Asociatiei „Change your lifestyle for you”. Pentru mai multe detalii privind proiectele Asociatiei „Change your lifestyle for you”, accesati AICI SECTIUNEA PROIECTE INTREPRINSE sau PROIECTELE AFLATE IN DERULARE. Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri privind implicarea Asociatiei „Change your lifestyle for you” in sprijinirea activitatii Asociatiei „Change your lifestyle for you”, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

Date de contact:

E-mail: office@lifeforyou.ro

VA MULTUMIM PENTRU SPRIJINUL ACORDAT !

Copyright © 2012-2013 © Asociatia „Change your lifestyle for you” . Toate drepturile rezervate.