Proiectul "Vrancea în Primul Razboi Mondial"

Titlul proiectului: "Vrancea în Primul Razboi Mondial"

Perioada: 27.10. - 27.11. 2013 -

Locul de desfasurare a proiectului: Mun. Focsani, Marasesti, Marasti, Soveja

Parteneri/Colaboratori: Asociatia Actioneaza azi pentru un viitor mai bun, Muzeul Vrancei, Directia Judeteana de Tineret si Sport Vrancea si Hyundai Focsani - Helios Service.

Beneficiarul proiectului: Elevi din liceele din judetul Vrancea si persoanele pasionate de istorie

Scopul, obiectivele si activitatile proiectului

Punctul de plecare in realizarea acestui proiect de istorie il constituie activitatea desfasurata pana in prezent care arata interesul crescut al unor tineri in ceea ce priveste studiul istoriei locale. Evenimentele din istoria noastra, eroii si personalitatiile locale pot constitui puncte de plecare in pregatirea tinerilor si stimularea interesului pentru istorie. Tinerii se vor putea identifica prin comunitatea in care traiesc, vor putea aprecia contributia generatiilor anterioare la dezvoltarea localitatii si vor avea ocazia sa-si manifeste recunostinta si respectul fata de eroi.

Obiectivele proiectului nostru sunt urmatoarele:

Obiectivul principal al proiectului il constituie prezentarea catre tineri a celor 4 mausolee si a monumentelor istorice din Focsani, Marasesti, Soveja si Marasti ridicate in memoria soldatilor cazuti pe frontul vrancean in timpul Primului Razboi Mondial.

Unul din obiectivele specifice este dat de cunoasterea istoriei, dezvoltarea atentiei la detalii, imbunatatirea orientarii in spatiu, a gandirii logice, a preciziei, a disciplinei si a comunicari .

Comunicat de presa

Foto

Apariti media

Copyright © 2012-2013 © Asociatia „Change your lifestyle for you” . Toate drepturile rezervate.